FIDESZ.HU > Hírek > EU elnökség Nyomtatás
Ablak bezárása
Bűnügyi és igazságügyi együttműködésről tárgyalnak Gödöllőn
Az Európai Unió és az Egyesült Államok bel- és igazságügyi együttműködésének aktuális kérdéseiről tárgyalnak csütörtökön a soros magyar elnökség szakminiszterei és az EU érintett biztosai az amerikai bel-, illetve az igazságügyi tárca vezetőjével Gödöllőn.
Létrehozva: 2011. április 14., 08:42 | Utoljára frissítve: 2011. április 14., 08:44

A kétévente megrendezett tanácskozás fókuszában a bűnügyi és civil ügyeket érintő igazságügyi együttműködés, az adatvédelmi megállapodásról szóló tárgyalások, továbbá a számítógépes bűnözés visszaszorításának lehetőségei és a migrációval kapcsolatos kérdések állnak.

Az amerikai nagykövetség tájékoztatása szerint a találkozón részt vevő Janet Napolitano és Eric Holder, az Egyesült Államok bel-, illetve igazságügy-minisztere a terrorizmus elleni harccal és a belbiztonsággal kapcsolatos kérdéskörében egyebek mellett az információcserét segítő nemzetközi együttműködés erősítéséről és a kiberbiztonság fokozásáról folytat egyeztetéseket.

A Grassalkovich-kastélyban rendezendő konferencián szó lesz a soron következő uniós elnök, Lengyelország második féléves terveiről is; így a találkozón Lengyelország is képviselteti magát.

A tanácskozás után sajtótájékoztatót tart Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Janet Napolitano és Eric Holder amerikai miniszterek, valamint Cecilia Malmström és Viviane Reding, az EU bel-, illetve igazságügyi biztosa.