Szolnok: tisztább lesz a vasút környezete
2011. május 2., 13:29
Szolnok városa közel 50 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztériumtól a vasút környezetének tisztábbá tételéhez közfoglalkoztatási pályázaton, a projektet a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. valósítja meg, félszáz embernek biztosítva kereseti lehetőséget - közölte a polgármesteri kabinet sajtószóvivője.

Pókász Endre tájékoztatása szerint az idei év végén záruló programban elsősorban a városképet csúfító és a kiemelt övezetekben található MÁV tulajdonban lévő munkaterületek hulladék- és parlagfű-mentesítését végzik el a közmunkások. Az elnyert összeget a hulladékok elszállítására és ártalmatlanítására, orvosi vizsgálatra, kullancs elleni oltóanyag beszerzésére, valamint anyag- és üzemanyagköltségre fordítják.

A programban ötven, a városban állandó lakhellyel rendelkező regisztrált álláskeresőt foglalkoztatnak kilenc hónapon át, ezen kívül hat embert kiképeztetnek motoros fűkasza kezelőnek. A munkák során a Szolnokon áthaladó vasúti pályák mentén és azok közvetlen környezetében 851 ezer négyzetméteren irtják ki a gyomot és a parlagfüvet, illetve szállítják el a hulladékot. Emellett felszámolják a vasúti pályák mentén lévő illegális hulladéklerakó helyeket is.

(MTI-fidesz.hu)