Meghalt két magyar katona Afganisztánban
2011. május 17., 17:03
Közúti balesetben meghalt két magyar katona, négy pedig megsérült kedd délelőtt Afganisztánban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. A Fidesz-frakció tagjai őszinte részvétüket fejezték ki az elhunytak hozzátartozóinak.

A HM közleménye szerint magyar idő szerint 10 óra 15 perckor a tartományi újjáépítési csoport (PRT) egyik gépjárműve az afganisztáni Baglán tartományban felborult.

A gépjárműben hatan utaztak, egy katona a helyszínen, egy a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe. További egy ember súlyos, életveszélyes, egy súlyos, nem életveszélyes, kettő könnyebb sérüléseket szenvedett.

Részvétét fejezte ki a Fidesz

Mély megrendüléssel értesültünk az Afganisztánban történt közúti balesetről, amelyben két magyar katona életét vesztette, négy társuk pedig megsérült - olvasható a Fidesz közleményében. A Fidesz-frakció tagjai őszinte részvétüket fejezik ki az elhunytak hozzátartozóinak, osztoznak a családtagok fájdalmában. A megsérült katonáknak jobbulást, mielőbbi felépülést kívánunk - zárul a közlemény.

(MTI-fidesz.hu)