Kivonják a veszélyes metrókocsikat a forgalomból
2011. május 20., 11:14
Negyvenhárom metrókocsit von ki hétfő reggelig a 2-es és 3-as metró forgalmából a főváros, mert azok potenciális balesetveszélyt jelenthetnek - közölte Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján. Ugyanitt a Csepelen élőket érintő hat kérdésben állapodott meg Németh Szilárddal, a XXI. kerület polgármesterével.

A főpolgármester elmondta, a metrótűzesetek miatt megkeresték a metrókocsikat korábban gyártó orosz céget, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy a harminc év feletti kocsik közlekedtetése biztonsági kockázatot jelent.

Közlése szerint öt 43 éves, és harmincnyolc 41 éves kocsi közlekedik jelenleg a vonalakon; ezek kivonásáról döntöttek. Bejelentette azt is, hogy az intézkedés következtében a metrószerelvények ritkábban járnak majd.

Tarlós István lelkiismeretlenségnek nevezte, hogy bár a korábbi városvezetés tisztában volt a helyzettel, mégsem tett lépéseket.

Fejlesztésekben állapodott meg a főváros és Csepel

Tarlós István arról számolt be, hogy a főváros támogatja a továbbiakban - többek között - a Szent István út felújításának befejezését, a 71-es BKV busz útvonalának meghosszabbítását, a csepeli gerincút első szakaszának folytatását, illetve szennyvízcsatorna kialakítását.

Németh Szilárd azt mondta: a témák egyike sem újdonság a csepeliek számára, a korábbi városvezetők ugyanis évtizedeken keresztül nem tudtak megegyezni azokról. Hozzátette: további tizennégy olyan kérdés van, amelyben a fővárosi önkormányzat, illetve az állam segítségét várják.

Tarlós István a közeljövőben az összes fővárosi kerület vezetőjénél látogatást tesz.

(MTI-fidesz.hu)