"Sikerült visszarántani a csődhelyzetből az országot"
2011. június 1., 09:02
2014 után, amikor a rögzített árfolyamú törlesztések felhalmozódott részét el kell kezdeni visszafizetni, már jobb helyzetben lesznek a családok - jelentette ki Szijjártó Péter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Semmilyen stabilitási kockázatot sem lát a miniszterelnök szóvivője a bankmentő csomagban. Szijjártó Péter a Kossuth Rádiónak azt mondta: 2014 után, amikor a rögzített árfolyamú törlesztések felhalmozódott részét el kell kezdeni visszafizetni, már jobb helyzetben lesznek a családok. Ezt a bankszövetség is így látja - tette hozzá. A bankok és a kormány között született egyezséget bíráló jegybanki kritikákra a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy az MNB-nek inkább akkor kellett volna megszólalnia, amikor az emberek az elmúlt években tömegesen vették fel a devizahiteleket, anélkül, hogy azok kockázataira bárki figyelmeztette volna őket. Szijjártó Péter a kormány elmúlt évi munkájáról azt mondta, hogy sikerült visszarántani a csődhelyzetből az országot, de a növekedés ütemével nem lehetnek elégedettek.

(mr1-kossuth.hu-fidesz.hu)