FIDESZ.HU > Hírek > EU elnökség Nyomtatás
Ablak bezárása
Az Európa Tanács delegációjának látogatása a TÖOSZ-ban
Az Európa Tanács Helyi Önkormányzati Reformok Szakértői Központjának illetékes munkatársa, Sylvia Ivanova asszony és Dag Vestrheim vezető főtanácsos a Norvég Önkormányzati és Regionális Fejlesztési Minisztérium képviseletében tárgyalásokat folytatott május 30-31-én a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségében (TÖOSZ). Az első napon az önkormányzati vezetői akadémia magyarországi bevezetéséről folyt egyeztetés, amelyen részt vett dr. Dietz Ferenc, a TÖOSZ társelnöke, Szentendre polgármestere.
Létrehozva: 2011. június 1., 10:18

A szerdai találkozón, dr. Zongor Gábor TÖOSZ főtitkár vezetésével megtartott egyeztetésen, a magyar kormányzat részéről a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Nemzeti Közigazgatási Intézet munkatársai vettek részt. A kormányzati és önkormányzati egyeztetés témája hazánk csatlakozásának előkészítése volt az Innovációs és a Helyi Szintű Felelősségteljes Kormányzásról szóló Stratégiához, valamint az Európa Tanács által alapított Kiválósági Díjhoz.

Az Európa Tanács legújabb önkormányzati fejlesztési programjának megvalósulása segítheti a magyar önkormányzati rendszer átalakítási folyamatát is.