FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Nonprofit gazdasági társasággá alakul az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány
Nonprofit gazdasági társasággá alakítja a Kormány a jelenleg is állami fenntartású Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítványt. Az erről szóló kormánydöntés a május 26-ai Magyar Közlönyben jelent meg.
Létrehozva: 2011. június 2., 08:47

Az átalakítás célja a hatékonyabb feladatellátás feltételeinek biztosítása. A döntést megelőző vizsgálatból kiderült, hogy - részben a Kuratórium megbízásának lejárta miatt, részben pedig azért, mert a kuratóriumi tagok egy része a korábbi, többszörös átszervezések miatt nem vett részt az Alapítvány munkájában - az eddigi működési struktúrában gyakorlatilag ellehetetlenült a döntéshozatal. Emiatt nem történt meg például az új Kuratórium megválasztása, vagy az alapítói okirat módosítása, amellyel mintegy három évig próbálkozott a kuratórium elnöke.

A Kormány a döntés értelmében az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány jogutódjaként jön létre - többségi állami tulajdoni részesedés biztosítása mellett - az Alternatív Közgazdasági Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. Az átalakítás a gimnázium működését és az ott folyó oktatást nem befolyásolja.

Az 1988-ban megalapított Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány célja az Alternatív Közgazdasági Gimnázium működésének támogatása, alternatív pedagógia hazai terjesztése és fejlesztése, az ezen alapuló szabadelvű önigazgató intézmény modelljének kialakítása, működési feltételeinek megteremtése.