Czomba: Újranyitjuk a felnőttképzési forrásokat
2011. június 3., 11:28
A munkahelyi háttérrel rendelkező és a közmunkaprogrammal kapcsolatos képzésekre fordítanák az uniós és a hazai forrásokat - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a köztévé Ma reggel című műsorában pénteken.

A Start-kártyák és az ahhoz kapcsolódó kedvezmények nem lettek leállítva, csak a felnőttképzés hazai és uniós forrásai. Utóbbiak azért, hogy azokat a munkahelyi háttérrel rendelkező és a közmunkaprogrammal kapcsolatos képzésekre fordítsuk - mondta Czomba Sándor államtitkár a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.

Hangsúlyozta: nem szeretnék, hogy az emberek úgy lépjenek ki a közmunkaprogramból, mint ahogy beléptek. Hozzátette: napokon belül újranyitják a felnőttképzési forrásokat.

Beszélt arról is, hogy 3 ezer ember új munkájához és 5 ezer ember munkahelyének megőrzéséhez járul hozzá a szaktárca. A legtöbb pályázat Észak-Magyarországról érkezett, kiemelt szerepet kapnak a hátrányos helyzetű térségek.

Megerősítette, hogy megszűnik a munkaerő-piaci alap, és létrejön a közfoglalkoztatási alap, ami átkerül a Belügyminisztériumhoz, illetve a foglalkoztatási alap, ami a versenyszférát célozza meg. Az Országos Érdekegyeztető Tanács helyett pedig az Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács, melyben - a munkaadók, a munkavállalók és a kormány képviselőin kívül - a civilek, az egyházak, a kamarák és a magyar tudományos élet szereplői is helyet kapnak.

(hirado.hu-fidesz.hu)