FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Az összetartozás építőkövei
Vannak esztendőről esztendőre visszatérő emléknapjaink, amelyek esetében a kerek számjegyű évfordulóknak legfeljebb protokollszempontból van nagyobb súlyuk, mint máskor. Az 1848-49. évi szabadságharc tábornokai és az első felelős magyar kormányfő haláláról minden év október 6-án, az 1956-os forradalom miniszterelnökéről minden június 16-án egyforma tisztelettel és kegyelettel emlékezünk meg.
Létrehozva: 2011. június 4., 12:10 | Utoljára frissítve: 2011. június 4., 12:21

Nincs rá okunk, hogy e tragikus dátumok - valamint a mohácsi csatavesztés, a világosi fegyverletétel és az '56-os forradalom leverésének - kerek évfordulóin másként, más lélekkel emlékezzünk történelmünk hőseire és mártírjaira; s szinte mindegy, hogy melyik, rég volt tragikus esztendőhöz kötődik a kommunizmus áldozatainak és a történelmi Magyarország szétdarabolásának emléknapja. Fő, hogy ne feledkezzünk meg róla!

Az idén kilencvenegy éve történt a trianoni békediktátum - 1920. június 4-i - hivatalos aláírása. A tavalyi országgyűlési választást követő - nyugodtan mondhatjuk: történelmi súlyú politikai változások pozitív üzeneteként ma már a nemzeti összetartozás vigasza is e soha nem felejthető gyásznapunkhoz tartozik.

A teljes írás elolvasható az MNO-n.