Tarlós: Nagyon konstruktív volt az egyeztetés
2011. június 21., 19:13
Rendkívül közel került a megoldáshoz Budapest vezetése az Alstommal - jelentette be Tarlós István főpolgármester kedden, miután a két fél több órán át tárgyalt egymással a Budapestre szállítandó új metrószerelvényekről.

Tarlós István a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, nagyon kimerítő, de az utóbbi nyolc hónapot figyelembe véve nagyon konstruktív volt az egyeztetés. Hozzátette: "meg kell fogalmaznunk azt, amiben ma meg tudtunk állapodni", és rendkívül közel a megoldás.

Patrick Kron, a francia Alstom-csoport elnök-vezérigazgatója azt mondta, Tarlós István meghívására néhány hét múlva visszatér Budapestre, és lezárhatják a megbeszélést. Közölte: kiderült, hogy mindkét fél gyakorlati megoldást szeretne a tapasztalt problémákra. Sokat haladtunk előre - mondta. A vezérigazgató megköszönte Tarlós Istvánnak a nyílt megbeszélést.

Tarlós István és Patrick Kron a Budapestre szállítandó metrószerelvények ügyében egyeztetett egymással. A megbeszélésen jelen volt Kocsis István, a BKV és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója, György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata, az MSZP frakcióvezető-helyettese is.

(MTI-fidesz.hu)