Rendnek kell lennie
2011. június 23., 08:56

Kis Ferenc: A törvénytisztelet és a tágabban értelmezett rend hiánya megmérgezi a mindennapokat a társadalom egészében. Bármilyen jó kezdeményezés zátonyra futhat, ha ez, a magyar társadalmat nyilvánvalóan szétziláló, erkölcsileg és anyagilag is visszahúzó jelenség nem tűnik el az életünkből.

(...)

A szerződés szentségét kőbe kell vésni és a gyakorlatban is érvényre kell juttatni. Ennek a problémának a megoldása is kívánatos, sőt égetően szükségszerű része a rendteremtésnek. Éppen olyan fontos, mint a kiváltságok megszüntetése, vagy a deviancia népszerűsítésének megakadályozása. És természetesen idetartozik a közbiztonság erősítése, a bűnözés elleni kemény fellépés. Az új kormány helyes irányba indult el, például a három csapás törvénnyel, amely a visszaeső bűnözők ellen hatékony lehet. A korrupció elleni fellépés, túl a konkrét vizsgálatok kimenetelén, javíthatja a közmorált is, ami a jövő szempontjából lényeges.

(Magyar Nemzet, 2011. június 23.)