FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
A Kormányhivatal is felszólította Tétényi Évát
Levélben tájékoztatta Tétényi Évát a Kormányhivatal, hogy a 2011. május 19-re a Kormányhivatal által összehívott képviselő-testületi ülést törvényi kötelezettsége lett volna levezetni, ehelyett, mint ismert városfórumot tartott. Levelükben azt is közölték, hogy "a Polgármester Asszonynak nem évi hat testületi ülést, hanem a munkatervben előirányzott valamennyi ülést össze kell hívnia és le kell vezetnie" - olvasható a Fidesz-KDNP esztergomi képviselő csoportjának portálunkhoz csütörtökön eljuttatott közleményében.
Létrehozva: 2011. június 23., 11:28

"A helyi önkormányzás zavartalanságának fenntartása, feltételeinek biztosítása a képviselő- testületnek és a polgármesternek egyaránt alkotmányos kötelessége, ezt önkényesen egyik fél sem akadályozhatja meg"- áll a kormányhivatal levelében.

Mint írják: a Kormányhivatal emlékeztette Tétényi Évát, hogy e-mailben, meghívóban, ezen kívül pedig telefonon is felszólították arra, hogy a testületi ülés levezetésével biztosítsa a törvényes működést, ezt azonban a polgármester- asszony hónapok óta nem teszi meg. A kormányhivatal továbbá kifogásolta, hogy a törvényességi észrevételek elfogadásáról, vagy annak elutasításáról sem kaptak a mai napig Tétényi Évától tájékoztatást.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény 9.§ (1) bekezdése világosan fogalmaz mely szerint, az önkormányzati feladatok és hatáskörök a képviselő- testületet illetik meg, amelyet azonban csak úgy képes ellátni, ha működése biztosított.
A Kormányhivatal külön kihangsúlyozta, hogy a helyi önkormányzati jogokkal rendelkező választópolgárok önkormányzáshoz való alkotmányos jogukat a testületbe általuk választott képviselőik útján gyakorolják, mely a testület működése nélkül nem érvényesülhet.

A Fidesz- KDNP frakció megengedhetetlennek tartja, hogy Tétényi Éva figyelmen kívül hagyva az Alkotmányt valamint a rá vonatkozó törvényeket nem tartja meg a testületi üléseket, ily módon próbálja meg érvényesíteni saját politikai érdekeit - zárul a helyi szervezet közleménye..