FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Kihirdették a KIM-miniszter nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjának nyerteseit

Tíz fiatal nyerte el a közigazgatási és igazságügyi miniszter márciusban meghirdetett Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíját. Navracsics Tibor a kisebbségi önkormányzatok vezetőinek a program bejelentésekor azt mondta: az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi középiskolák diákjai számára azért hozták létre a havi 60 ezer forintos ösztöndíjat, mert így kívánják segíteni azokat a tehetséges fiatalokat, akik esetleg a lakóhelyük távolsága miatt vagy anyagi okokból nem tudnak egyetemre, főiskolára menni.

Létrehozva: 2011. július 1., 09:03

Az ösztöndíj-programra összesen 16 intézmény: "Nikola Tesla" Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon (Budapest); Szlovák Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon (Budapest); Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Egységes Iskola (Baja); Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Nemzetiségi Gimnázium (Budapest); Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium (Budapest); Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon (Budapest); "Nikolae Balcescu" Román Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (Gyula); Koch Valéria Középiskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium (Pécs); Friedrich Schiller Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Pilisvörösvár); Lovassy László Gimnázium (Veszprém) jelölt összesen 23 diákot, közülük tízen nyerték el a KIM-miniszter ösztöndíját. A havi 60 ezer forintot szeptembertől két éven át folyósítják a nyerteseknek. Az új pályázatot jövő április közepéig hirdeti meg a KIM.

A jelentkezés egyik feltétele az előző tanulmányi év végén nyújtott, legalább 4.00-es átlagú tanulmányi teljesítmény volt.

Kiadó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium