Komplex akadálymentesítés egy zalaegerszegi iskolában
2011. július 6., 12:27

Csaknem 40 millió forintos támogatást nyert el egy európai uniós pályázaton a zalaegerszegi önkormányzat a Béke ligeti iskola épületének komplex akadálymentesítésére - a felújítási munkáról szerdán tartottak sajtótájékoztatót.

Az általános iskolai és szakiskolai képzést is nyújtó intézményben (Béke Ligeti Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény) 220 enyhe fokú, illetve középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek tanul.

Boronyák Péter, a kivitelező cég, a Nivódom Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője elmondta: az iskolába liftet építenek; a közlekedőket, tantermeket és vizes blokkokat akadálymentessé teszik, valamint kiépítik az információs-kommunikációs rendszert is. Emellett átalakítják a külső lépcsőket, az utakat és a parkolókat - tette hozzá az ügyvezető.

A beruházás összköltsége meghaladja a 60 millió forintot, a 20 millió forintos önrészt az önkormányzat a Deák Ferenc Új Városépítő Program keretéből biztosítja.

Gyutai Csaba polgármester (Fidesz-KDNP) az MTI kérdésére elmondta: a város idén nyáron mintegy 800 millió forintot fordít a fenntartásába tartozó intézmények felújítására. Szinte minden iskolában végeznek felújítási munkákat: van, ahol csak festenek, de van, ahol szigetelnek vagy felújítják a tetőt - tette hozzá a polgármester.

(MTI-fidesz.hu)