A harc részesei vagyunk
2011. július 16., 12:52

Fricz Tamás: 2006 őszén, amikor a hazug manipulátor, Gyurcsány Ferenc és kormánya ellen tüntetések kezdődtek – amelyeket a rendőrség brutálisan szétvert –, a Standard & Poors leminősítette Magyarország hitelképességét, azzal az indokkal, hogy Budapesten gyújtogatnak. Az emberek akkor azért tüntettek – mint jómagam is sok barátommal együtt –, mert azt szerették volna, ha a függetlenség, a tisztesség és az igaz szavak érvényesülnek a politikában és a mindennapokban is. A S & P-nek erről az jutott az eszébe, hogy Magyarország kezd hitelképtelenné válni… Logikus, hogy túl nagy szerep jut az „embereknek”, akik még a végén megzavarják a neoliberális uralmi tényezők világuralmát és pénzügyi hatalmát, a pénzek természetes folyását a kiválasztottak között. Szóval, úgy fest a dolog, hogy immáron nemcsak a posztkommunistákat és azok hálózatait kell háttérbe szorítani (bár ezt is feltétlenül meg kell tenni, minden kompromisszum nélkül!), hanem a neoliberális hatalmakat és hálózataikat is. Ez persze már világok, világhálózatok harca. De részesei vagyunk ennek a harcnak.

(Magyar Hírlap, 2011. július 16.)