Menekülés a mártírkodásba
2011. augusztus 8., 09:47

Megyeri Dávid: Megkockáztatjuk: az utódpártiak valójában nem akarnak semmilyen népszavazást. Főként nem olyan elvont kérdésben, ami nem mozgósíthat tömegeket. Pontosan tudták tehát, hogy olyan beadványt kell fabrikálniuk, amely garantáltan elbukik az OVB előtt. Hisz semmi szükségük egy újabb lebőgésre két elhasalt választás után. A mártírkodásról viszont a világért se mondanának le. A selejtes beadvány teljesítette hivatását: unalomig ismételgethetik, hogy az OVB pártkatonák gyülekezete, és ők a diktatórikus kormány cselvetésének lettek áldozatai. Pedig a céltalan tűzokádás helyett tán nem ártana, ha egyszer legalább megkísérelnék definiálni, mit értenek ők visszamenőleges jogalkotáson. Mert eddig csupa olyan kérdésben kifogásolták az általuk ekként megbélyegzett törvényeket, amelyekben a társadalom többsége a kormány álláspontját osztotta - a hatalmas végkielégítésektől a biztonsági őrként dolgozó negyvenéves leszázalékolt endőrök busás nyugdíjának szociális ellátássá vagy munkává alakításáig.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 8.)