Zugló felismerte a sportiskolában rejlő lehetőségeket
2011. augusztus 24., 13:49

Sport–szakmai szempontból is kiemelkedő intézménnyel, a neves olimpiai bajnokokat felvonultató Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézettel bővült a 2011/2012-es tanévtől a Zugló Önkormányzata által fenntartott közoktatási intézmények sora.

A kiemelkedő hagyományokkal rendelkező iskola nemcsak Zuglónak és a fővárosnak, hanem olimpiai, világ- és Európa bajnokai révén nemzetközi hírnevet is szerzett Magyarországnak. Egykori tanítványaik között – többek között – Erdei Zsolt világbajnok bokszoló, Mercz Tamás, Székely Bulcsú és Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázók, Kozák Danuta és Szabó Gabriella világbajnok kajakozók is felsorakoztak.

Az intézmény – az általuk kidolgozott és akkreditált sportiskolai tanterv révén – szinte valamennyi magyarországi sportiskola sport-szakmai munkáját segíti.

A tervek szerint az alsó tagozat a 2011/2012-es tanévtől – kifutó rendszerrel – megszűnik, majd a 2014/2015-ös tanévtől kezdődően. nyolc évfolyamos gimnáziummá alakul át.

Dr. Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere elmondta: a főváros XIV. kerületének önkormányzata a szakmai szempontokon túl az intézményben rejlő lehetőségeket is felismerte azzal, hogy a megszűnő Wesselényi Miklós Sportközalapítványtól a fenntartói jogokat átvette.

(fidesz.hu)