Fidesz-KDNP: kihelyezett frakcióülés Hajdúszoboszlón
2011. augusztus 26., 09:45

A kormánypártok frakciói elé kerülő témák között szerepel majd többek között az igazságszolgáltatás átalakítása és az új választójogi törvény. Házra a jövő évi költségvetés megalkotásán túl egy sor sarkalatos jogszabály megalkotása vár, a kormány törvényalkotási programjában hatvannál több előterjesztés szerepel.

A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselőcsoportja Hajdúszoboszlón tartja szeptember 7-től 9-ig az őszi parlamenti ülésszak előtti, kihelyezett, évadnyitó frakcióülését. Lázár János Fidesz-frakcióvezető korábbi tájékoztatása szerint a tanácskozáson várhatóan téma lesz az igazságszolgáltatás átalakítása, az új választójogi törvény, az oktatás, az egészségügy és a közösségi közlekedés átalakítása, valamint egy földtörvénycsomag megalkotása. A helyszínen ülésezik majd a Fidesz elnöksége is.

Orbán Viktor miniszterelnök a devizaválsággal foglalkozó augusztus 17-i kormányülés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: az eurózónából induló pénzügyi válság súlyos kihívást jelent Magyarországnak is, ezért rendkívül kedvezőtlen pénzügyi, gazdasági környezetben kell megkezdeni az őszi törvényalkotási munkát. Az őszi parlamenti munkarendről annyit mondott: erről csak a Fidesz és a KDNP szeptember eleji évindító frakcióülése után van értelme nyilatkozni.

(MTI-fidesz.hu)