Tisztújítás Tolna megyében
2011. szeptember 20., 13:42

A megyei választmány szeptember 15-én, Bogyiszlón tartott tisztújításon alelnöknek Horváth Istvánt, Szekszárd polgármesterét, Tóth Ferenc Tolna megyei kormánymegbízottat, Hirt Ferencet és Patay Vilmost választották, mindannyian a Fidesz Tolna megyei országgyűlési képviselői. A megyei választmány döntött arról is, hogy Kapitány Zsolt, a megyei közgyűlés alelnöke és Keresztes Lajos, Dunaföldvár polgármestere képviseli Tolna megyét az országos választmányban.

Potápi Árpád János - aki 1998-tól a bonyhádi választókerület országgyűlési képviselője, 2007-től a párt megyei elnöke - kérdésre válaszolva azt nevezte a párt helyi feladatának, hogy el tudják fogadtatni a párttagokkal, szimpatizánsaikkal, segítőikkel a Fidesz-KDNP-frakció Hajdúszoboszlón hozott döntéseit. "Nem minden döntésünk szimpatikus, de eddig a tagság többségének tetszését elnyerte a kormány működése" - jegyezte meg.

Az ősszel a parlament elé kerülő önkormányzati törvény kapcsán az MTI kérdésére kifejtette: szinte biztos, hogy az alap- és középfokú oktatási intézmények többsége állami lesz, de elképzelhető, hogy olyan önkormányzatok kezén is maradnak oktatási intézmények, amelyek ki tudják egészíteni az állami normatívát. De nem ez lesz a jellemző, jelentősen egységesülni fog az intézményrendszer - tette hozzá a Fidesz Tolna megyei elnöke

(MTI-fidesz.hu)