Szijjártó: Alapos számítások előzték meg a határ meghúzását
2011. szeptember 23., 10:44

Alapos számítások után határozta meg a Nemzetgazdasági Minisztérium a 202 ezer forintos bérkompenzációs határt – mondta a miniszterelnök szóvivője. Szijjártó Péter ezzel az adószakértői nyilatkozatokra reagált, amelyek szerint 213 ezer forinton kellene meghúzni a jövedelemhatárt.

A miniszterelnöki szóvivő hangsúlyozta: a nemzetgazdasági tárcánál jelenleg az utolsó technikai egyeztetések zajlanak. A kérdésről jövő hét szerdán egyeztet ismét a kormány Szijjártó Péter kijelentette: „sokkal jobban hiszek a gazdasági minisztérium kalkulációjának, mint az adószakértőknek”. Mint kifejtette: „a Nemzetgazdasági Minisztérium hosszú és alapos számítások után hozta meg azt a döntést, illetve kapta meg azt a számítást, hogy 202 ezer forint az a határ, ami alatt érheti veszteség az adózókat”. Hozzátette: „éppen ezért oda be is vezetjük a kompenzációt, ezért tehát minden tiszteletem az adószakértőké, de inkább hiszek a Nemzetgazdasági Minisztériumnak”.

(hirtv.hu)