Figyelemelterelés
2011. szeptember 26., 09:58

Ugró Miklós: Mivel az 58 MSZP-s képviselőből 56 listán jutott be a parlamentbe, Molnár Csaba mandátum-visszaadási ötletét nem fogadták forró lelkesedéssel a frakció tagjai, ráadásul Mesterházy is átlátott a szitán, hiszen rájött, hogy Gyurcsány azért akarja szétzilálni a pártot, hogy elterelje a figyelmet az ellene folyó büntetőeljárásról. Egyébként Gyurcsány és társulata nyugodtan visszaadhatja a mandátumát, s mehet Isten hírével, de a pártvagyonból nem kap egy kanyit sem, mert erről és az infrastruktúra oszthatatlanságáról is választmányi határozat született. (Az MSZP még elszámolni sem hajlandó a vagyonával, akkor felosztani pláne nem fogja.) Gyurcsány hamar válaszolt: neki és platformjának egyáltalán nem kell a pártvagyonból egy ócska peták sem, mert amire szükségük lenne, s régóta keresik a pártban, azt nem találják. (Nyilván ellopták azt is, amúgy elvhű szoci módra, de hogy pont a Gyurcsányékat kihagyták a buliból, az igazán csúnya dolog.) Ám Gyurcsány csak azért mondja, hogy nincs szüksége a párt vagyonának és infrastruktúrájának egy kicsiny szeletére sem, hogy elterelje a figyelmet az MSZP pénzügyi ellenőrző bizottságának jelentéséről, miszerint a Demokratikus Koalíció platform szabálytalanul, a törvényeket megszegve gazdálkodik.

(Magyar Nemzet, 2011. szeptember 26.)