Önkormányzati munkaerő-közvetítő központ nyílik Újbudán
2011. október 6., 14:19

Januárban megnyílhat a XI. kerületben az az önkormányzati finanszírozású munkaerő-közvetítő és tanácsadó központ, amelynek elsődleges célja, hogy a helyi lakosok a kerületen belül találjanak munkát - közölte Milassin Levente, az önkormányzat kommunikációs vezetője.

Mint mondta, csütörtökön az önkormányzat épületében állásbörzét tartottak, ezen negyven cég csaknem ötszáz állást kínált a munkát keresőknek. Ez volt az első lépése annak a programnak, amelyet az önkormányzat a kerületi foglalkoztatási gondok enyhítésére dolgoz ki - tette hozzá.

Milassin Levente elmondta, hogy a XI. kerületben mintegy 2700 regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván, de jóval többen élnek nehéz körülmények között. Az önkormányzat munkaerő-közvetítő központjában szakmai tanácsadással is segítik majd az álláskeresők elhelyezkedését, a végső cél pedig az, hogy a kerületben lakó álláskeresők és a kerületi munkáltatók egymásra találjanak - mondta Újbuda önkormányzatának kommunikációs vezetője.

(MTI-fidesz.hu)