"Az együttműködés célja a munkabalesetek megelőzése"
2011. október 7., 09:25

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön Veszprémben; a cél a dabroncihoz hasonló munkabalesetek megelőzése és az illegális foglalkoztatás visszaszorítása.

A két szervezet munkatársai együttműködtek a West Balkán-tragédia után elrendelt ellenőrzés-sorozatban, és közösen vizsgálják a közelmúltban Dabroncon történt halálos munkabaleset okait és körülményeit - közölte Kovács Zoltán kormánymegbízott. A Veszprém megyei településen két ember meghalt, négyen pedig megsérültek múlt szerdán, amikor munkavégzés közben 20 ezer voltos áramütés érte őket.

Kovács Zoltán hozzátette: az együttműködés célja a munkabalesetek megelőzése, a jogszabályokba ütköző illegális foglalkoztatás feltárása és az ezekhez kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni fellépés hatékonyságának növelése, valamint a közbiztonság és a közrend javítását célzó ellenőrzési rendszer kialakítása és működtetése.

A megállapodás mellékletét képezi egy értesítési rend, amely váratlan esemény során biztosítja az azonnali kapcsolatfelvételt a rendőrség és a kormányhivatal között a megyében.

A dokumentumot Kovács Zoltán kormánymegbízott és Töreki Sándor megyei rendőrfőkapitány írta alá.

(MTI-fidesz.hu)