Ügyfélszolgálatokat akadálymentesít a Zala Megyei Kormányhivatal
2011. október 7., 10:06

Rigó Csaba megyei kormánymegbízott tájékoztatása szerint az Új Széchenyi Terv forrásaiból elnyert két pályázat révén átalakítják a megyei erdészeti igazgatóság Zrínyi utcai, valamint a növény- és talajvédelmi állomás Kinizsi utcai épületét. A felújítás a Zrínyi utcában már folyik, a befejezési határidő november 15-e, a Kinizsi utcában pedig a hétvégén kezdődik el.

Az erdészeti igazgatóság épületében 28 millió forintos költséggel a teljes földszinti részt, mintegy 300 négyzetmétert újítanak fel, egyebek mellett az eddiginél szélesebb ajtókat építenek be, megszüntetik a lépcsőket és küszöböket, valamint mozgássérültek számára is használható mellékhelyiségeket alakítanak ki. Az épület előtt a fogyatékossággal élőknek új parkolóhelyeket építenek ki, ahonnan közvetlenül jelzést adhatnak, ha segítséget kérnek az ügyfélszolgálattól.

Hasonló nyílászárócseréket és a mosdók átalakítását végzik el a további akadálymentesítési feladatok mellett a Kinizsi utcában is, ahol 12 millió forintot fordítanak az építkezésre.

Rigó Csaba azt mondta: az erdészeti szakigazgatási munka rendkívüli figyelmet kap a megyében, mivel Magyarország 7,5 milliárd euróra becsült erdővagyonának igen jelentős része, mintegy 1,5 milliárd érték található Zalában. A 120 ezer hektár erdőterülettel 2.300 erdőgazdálkodó foglalkozik, és évente nagyjából 16 ezer ügyirat keletkezik.

Az átalakítás befejezése után költözik vissza mostani ideiglenes helyéről az erdészeti hatóság, akárcsak a térképtár, de lesz hely további szakigazgatási szervek befogadására is, ha a későbbiekben tovább bővül a kormányhivatalok tevékenységi köre.

(MTI-fidesz.hu)