Az idén is lesz kormányzati karrierexpó
2011. október 13., 12:30

Idén is megrendezik a Regeneráció kormányzati karrierexpót; a szombaton a Millenárison tartandó rendezvény célja, hogy a jó képességű fiatalok számára valódi alternatíva, választási lehetőség legyen a közigazgatás - mondta Rétvári Bence az eseményt beharangozó csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. A mostani program fókuszában a kormányhivatalok állnak.

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára kifejtette: a karrierexpón azt szeretnék bemutatni a fiataloknak, hogyan is működik a közigazgatás. A Millenáris "B" épületében az egyes standokon jelen lesznek a kormányzati szervek, és az idei rendezvény fókuszában a 19 megyei kormányhivatal áll, amelyek "lassan a közszféra legnagyobb munkáltatói" lesznek. Rétvári Bence szerint azért is nagyon fontos, hogy a fiatalok megismerhessék a kormányhivatalok működését, mert sokaknak helyben jelenthetnek munkavállalási lehetőséget.

Az államtitkár hangsúlyozta: ez nem egy állásbörze, nem állásinterjúk és azonnali szerződtetések várhatók, hanem azt mutatják be, hogy az egyes kormányzati egységek, az erdészettől, az atomenergia hivatalig, hány területen kínálnak közigazgatási karrierlehetőséget a fiataloknak. Ilyen válságos időkben a közszféra kiszámíthatósága növeli a fogékonyságot a fiatalokban, hogy ezen a területen tevékenykedjenek - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: a rendezvényen teszik közzé a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj-program második felhívását.

Rétvári Bence felidézte, hogy egy évvel ezelőtt szerveztek már hasonló rendezvényt, és annak nagy sikerét látva döntöttek úgy, idén is megtartják a kormányzati karrierexpót. A programot Navracsics Tibor közigazgatási miniszter nyitja meg. Előadást tart többi között Gál András Levente közigazgatási államtitkár, Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár. Külföldi közigazgatási ösztöndíjasok webkamerás bejelentkezéssel számolnak be tapasztalataikról, szó lesz a pozitív magyar országkép külföldi és belföldi közvetítéséről, a helyi közigazgatás megújulásáról. Tavaly a rendezvényen mintegy 8 ezren vettek részt és idén is több ezer fiatalt várnak szombaton 10-től 16 óráig.

(MTI-fidesz.hu)