A kerál és a fárajó
2011. október 20., 09:04

Szabó Palócz Attila: Csak tessék szépen hátrahajtani a fejét, urasága. Még hogy nyilatkozatot írat mindenkivel, hogy marad-e a Pártban, vagy kilép, vagy átül fél évre a függetlenek közé – no hagyjon már lógva! –, hogy onnan kotródjon el tovább a Demokratikus Koalícióba, sületlenség, Bolgár úr, kérem, higgye meg nekem, nyugalom, egy magunkfajta demokrata, urasága, észre sem vesz egy ilyen kis karcolást, urasága, az a Gréczy kölyök elfelejtette beszappanozni ezt az egy szőrszálat, urasága. Így, urasága, csak szépen hátrahajtani a fejet. Mi, öreg demokraták, tudjuk nagyon is jól, hogy nem lehet ám így elbánni a volt elnökkel, a miniszterelnökkel, vagy mit dolgozott pontosan a Gyurcsányi elvtárs ott, a kabinetben, el-, avagy prokúrátor, kerál-e vagy helytartó, csásár vagy fárajó… Hát pont oda! De ne ugráljon már az elvtááá… urasága, csak egy duzzadt szőrtüsző volt, le vele, nehéz küzdelmek lesznek ezek, higgye meg nekem, a java még csak ezután jön, én már előre látom, de uraságának nem kell félnie, a szájával semmi baj, csak egy kis száraz bőrt borotváltam le, ez csak használ az arcnak, urasága

(Magyar Hírlap, 2011. október 20.)