FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
2011. november 20-ig lehet jelentkezni a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjra
Második alkalommal hirdették meg a Kormány által alapított Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.
Létrehozva: 2011. október 28., 10:56

Ennek keretében 2012-ben 150 fiatal kap lehetőséget, hogy  10 hónap alatt szakmai gyakorlatot szerezzen. Ebből 8 hónapot Magyarországon, egy központi államigazgatási szervnél, 2 hónapot pedig valamely európai uniós ország közigazgatási szervénél töltenek. A résztvevők szakmai fejlődését a program teljes időtartamában mentorok segítik.

A közigazgatási utánpótlás nevelési-programot első ízben  2010 szeptemberében hirdették meg az első Kormányzati Karrier Expón.  A pályázati felhívásra több mint ezer fiatal jelentkezett, közülük 300  kezdte meg a gyakorlati idejét a magyar közigazgatási szervekben 2011. február 1-jétől.  Ők azóta már külföldön, az Európai Unió 25 tagállamában gyarapítják ismereteiket. Pályázni és a program részleteiről érdeklődni a www.kozigosztondij.gov.hu honlapon vagy az mko2012@nki.gov.hu email címen lehet.