Vizsgálat a szmogriadóval kapcsolatos tájékoztatás miatt
2011. november 4., 10:02
Azonnali hatállyal vizsgálatot indított Tarlós  István főpolgármester a szmogriadó félreérthető tájékoztatása miatt – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Tarlós István New Yorkban tartózkodik; amikor tudomására jutott, hogy a szmogriadó ügyében félreérthető, pontatlan tájékoztatás született az ő nevében, azonnali hatállyal vizsgálatot indított a Főpolgármesteri Hivatalban”.

A Városháza péntek hajnalban arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a budapesti levegőszennyezettség mértéke indokolttá teszi a szmogriadó riasztási fokozatának elrendelését. Az akkori közlemény szerint ennek alapján Tarlós István főpolgármester a riasztási fokozatot elrendelte.

A rendelet szerinti intézkedések azonban a riasztási fokozat esetében a kihirdetést követő nap reggel 6 órától lépnek életbe. Vagyis ha a monitoring állomásokról beérkező adatok alapján újabb intézkedés nem lesz, akkor a rendelet szerinti korlátozásokat november 5-én, vagyis szombat reggel 6 órától kell alkalmazni.

(MTI-fidesz.hu)