Kerékpárutat avattak Cegléden
2011. november 28., 10:57
Ünnepélyesen is felavatták a ceglédi Budai út mellett megépült kerékpárutat, amely a várost és a termálfürdőt köti össze.

Ünnepélyesen is felavatták a Budai út mellett megépült kerékpárutat, amely a Többcélú Kistérségi Társulás által elnyert 195 millió forintos támogatással épülhetett meg. Az önerőt Cegléd Önkormányzata biztosította. A kivitelező a Magyar Aszfalt volt, de alvállalkozóként ceglédi cégek is bekapcsolódtak a munkába.

Földi László Cegléd Város polgármestere és a térség országgyűlési képviselője elmondta: az átadott kerékpárút egyelőre csak a termálfürdő bejáratáig visz, de a kerékpársávot szeretnék Ceglédbercelig meghosszabbítani. Ehhez újabb pályázati támogatást szeretnének igénybe venni.

Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az átadáson bejelentette: a kormány nevében a Közlekedési Operatív Programban egy 20 milliárd forintos átcsoportosítást kezdeményeztünk Brüsszel felé, ami kerékpárutak építéséről szólna. Elsősorban ez az úgynevezett Euro-velo-s gerinchálózatnak a megépítését szolgálná, de legalább ennyire fontos lesz majd a ráhordó kerékpárutaknak az építése is. A Budai út jó példája az olyan kerékpárutaknak, amelyek elsősorban a baleset-megelőzést szolgálják. Ilyen beruházásokra is szükség van, hiszen a közlekedésbiztonság javítása nem csak a szabályokon, vagy a képzéseken múlik, hanem az infrastruktúrán is. A kerékpárutak építésével lehet leghatékonyabban a biciklivel közlekedőket megvédeni, illetve a baleseteket megelőzni, ezért a kormány újabb uniós forrásokat kíván felhasználni kerékpársávok építésére – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Völner Pál Cegléden a Budai úti biciklisáv felavatásán.

(fidesz.hu)