Erősödő közbiztonság Csepelen
2011. december 2., 14:18
A csepeli oktatási-nevelési intézményeknek – a kerületben levő bölcsődék, óvodák, valamint általános és középiskolai vezetők részére tartottak bűn- és baleset-megelőzési fórumot a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai. A fórumot sajtótájékoztató követte, amelyet dr. Tóth Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya és Németh Szilárd, Csepel polgármestere tartott.

Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt időszakban több - köztük a csepeli - lakossági közbiztonsági fórumon vett részt, ahol reagált az állampolgári felvetésekre.

Csepel rendészeti jellemzőit figyelembe véve egy, a kerületi rendőri erőkkel együttműködő főkapitányi biztost nevezett ki, és így további lehetőség vált elérhetővé, hogy nagyobb rendőri erővel biztosítsa a BRFK a csepeli lakosok nyugalmát, illetve a bűn- és balesetmegelőzés területén is további előrelépés történjen, hiszen a főkapitányi biztossal együtt készenléti, közrendvédelmi és közlekedésbiztonsági erők érkeztek a kerületbe. A BRFK vezetője kiemelte, hogy a bűnüldözés mellett a bűn megelőzése is ugyanolyan prioritással bír, és a BRFK minden segítséget megad az oktatási intézmények vezetőinek, hogy az iskolai agresszió, a kábítószerrel való visszaélés, a kábítószer- és alkoholfogyasztás visszaszorításáért közös felelősséggel, közös akarattal, a rendelkezésre álló eszközöket és tudást felhasználva együttesen lépjenek fel.

Németh Szilárd, Csepel polgármestere megköszönte a BRFK vezetőségének és munkatársainak, hogy ilyen gyorsan és hatékonyan léptek fel, reagáltak a lakosság felvetéseire. A kerületbe érkező rendőri erők összehangolt és koordinált fellépésének köszönhetően már mérhető eredmény is van: a lakosság több fórumon jelezte a Polgármester felé, hogy a megnövekedett rendőri jelenlét sokat javított a lakosság biztonságérzetén, csökkennek a mindennapi együttéléssel kapcsolatos, a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló problémák.

Csepel polgármestere kiemelte, hogy a közrend és közbiztonság erősítése elsődleges fontosságú, ezért közeljövőben az önkormányzat új térfigyelő kamerákat és automata sebességmérőket szeretne kihelyezni, valamint egy új Rendészeti Központ kialakításán is dolgoznak.

(fidesz.hu)