Kovács: A megegyezés nemcsak hazánk érdeke + videó
2012. január 9., 11:55
A mostani külső támadások fő oka, hogy az elmúlt egy évben több olyan törvény született, amely sérti az érdekeit bizonyos politikai és gazdasági erőknek Európában – jelentette ki Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a HírTV Kontraszt című műsorában.

A magyar kormány nem tekinti tárgyalópartnernek azon politikai erőket, akik megkérdőjelezik az ország demokratikus berendezkedését – mondta Kovács. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint a mostani külső támadások fő oka, hogy az elmúlt egy évben több olyan törvény született, amely sérti az érdekeit bizonyos politikai és gazdasági erőknek Európában. Kovács Zoltán ezen jogszabályok között említette a médiatörvényt, és utalt a bankszektorra kivetett különadóra is.

Arra a felvetésre, mely szerint az IMF nem hajlandó kompromisszumra, ugyanakkor Magyarországot nem hagyja magára, az államtitkár úgy reagált, hogy a megegyezés nemcsak hazánk érdeke, hiszen senki nem akarhatja azt, hogy válságzóna alakuljon ki az EU-ban. Az a jelzés, amit a kabinet küld – mindenről kész beszélni a kormány -, visszaterelheti az egyeztetéseket a normális mederbe – vélekedett Kovács, hozzátéve, hogy teljesen abszurd jelzők és megjegyzések születnek az országról. „Vissza kell vinni az ésszerű, szakszerű és pragmatikus párbeszéd szintjére a tárgyalásokat” – szögezte le a politikus.

A kormányzat kommunikációjáról szólva az államtitkár kifejtette: nem lehet kettéválasztani a hazai és külföldi kommunikációt; ami itthon elhangzik, az azonnal kint van a világsajtóban. „Az elmúlt egy évben minden olyan információ a külföldi sajtó rendelkezésére áll az alkotmánytól a legutolsó sarkalatos törvényig, amely a tényekről szól” – mutatott rá. Ezzel összefüggésben, utalva a Wall Street Journalban megjelent cikkére, Kovács Zoltán hangsúlyozta, hogy a kormányzati vélemények közlésére is egyre több tér adódik a külföldi médiában.

(fidesz.hu, MNO)