Aki segít, tűzifát kap Jászapátiban
2012. január 10., 17:00
Tüzelőnek hazavihetik a Jászapáti határának a megtisztítása során összegyűlt fákat és cserjéket azok a helybeliek, akik részt vesznek az önkormányzat által szervezett munkában - mondta Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a település polgármestere kedden az MTI-nek.

A város szeretné rendbe tenni mintegy 15 kilométeres sugarú körben a hozzá tartozó erdőket, dűlőutakat és egyéb zöldterületeket, hogy gondozottabb képet mutasson a természeti környezet. Aki ebben segít, azt fizetségül legálisan tűzifához juttatják - foglalta össze a kezdeményezés lényegét a politikus.

Tájékoztatása szerint a kiszáradt fák kivágására és a bozótos irtására a jelentkezők számától függően naponta 10-15 fős csoportokat alakítanak. A munkára bárki jelentkezhet, ebben az esetben nem számít, hogy a jelentkező esetleg kap-e szociális segélyt vagy járadékot, valamint közmunkaprogram résztvevője-e. A munkaidő reggel 8 órától délután 2 óráig tart, a tevékenységet közterület-felügyelők és mezőőrök irányítják és ellenőrzik. A kivágott gallyak közül egy bizonyos méretnagyság alattiakat lehet térítésmentesen elszállítani a munkavezetők kiosztása alapján.

Pócs János hozzátette: ha a város környékének a megtisztítását külső vállalkozóval végeztetnék el, az naponta 30-50 ezer forint kerülne. Munka pedig annyi adódik, hogy 10-15 ember 2-3 hónapon át is dolgozhat.

A polgármester tudatta azt is, hogy ezek után a fatolvajokkal szemben a legszigorúbban fognak eljárni.

(MTI-fidesz.hu)