Sopron: mederrendezés önkormányzati támogatással
2012. január 21., 17:42
A tervek szerint haladnak a Rák patak 2,2 kilométer hosszú belterületi szakaszának mederrendezési munkálatai. A 176 millió forintos beruházás kiemelt célja, hogy csökkentse a vízkárok lehetőségét ezáltal is nagyobb figyelmet fordítva a személy- és vagyonvédelemre.

Mágel Ágost, a Városfejlesztési bizottság elnöke és Rádonyi László önkormányzati képviselő a Rák patak mederrendezésével kapcsolatos részletekről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be.

Mágel Ágost elmondta: azért kezdeményezték a partszakasz mederrendezését, mert ezzel évtizedek óta fennálló súlyos gondját oldották meg a környéken lakóknak. A Rák-patak belterületi szakasza lakott, beépített területek között halad, ahol fontos feladat az anyagi károk, valamint a balesetveszély megelőzése. 2002. és 2009. között a tűzoltóságot 222 alkalommal riasztották a Rák-patakhoz. A tűzoltóság statisztikájából is jól látható, hogy a patak magas vízállás esetén több alkalommal is problémát okozott az ott élőknek. A beruházás kiemelt célja tehát a különböző vízkárok lehetőségének csökkentése.

A teljes cikk a fidesz.sopron.hu oldalon olvasható.

(fidesz.sopron.hu)