A szuverenitás smafu?
2012. január 30., 09:00

Torkos Matild: Minden népnek joga van az önrendelkezésre. E jog értelmében a népek szabadon határozzák meg politikai rendszerüket, és szabadon biztosítják gazdasági, társadalmi és kulturális fejlődésüket. Céljai elérése érdekében minden nép (…) szabadon rendelkezik természeti kincseivel és erőforrásaival. Semmilyen körülmények között sem fosztható meg valamely nép a létfenntartásához szükséges eszközeitől.

Így kezdődik az ENSZ gazdasági, szociális és kulturális jogok nemzetközi egyezségokmánya, ami 36 éve lett törvénnyé hazánkban. Ezt a szerződést minden olyan ország aláírta, amelynek különféle pozícióban lévő politikusai az elmúlt hónapokban beavatkoztak hazánk ügyeibe. Tekintettel arra, hogy a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) is túlnyomó többségben olyan országok hozták létre, amelyek aláírták ezt a nemzetközi egyezményt, a magyar nép jogosan várja el, hogy tartsák tiszteletben az abban vállalt kötelezettségeket. Egy több évtizede érvényes, alapvető jogokat szavatoló egyezményt degradálnak semmit sem érő papírfecnivé azok, akik meg akarják szabni nekünk, milyen adórendszert működtessünk, a bíróinkat hány éves korukban engedjük nyugdíjba.

(Magyar Nemzet, 2012. január 30.)