Botladozó liberálisok
2012. február 1., 08:32

Bíró Zoltán: A miniszterelnök csak ült nyugodtan, hallgatta a szánalmas szónoklatokat, várta, hogy véget érjen a ricsaj. Azután válasz címén is föléje nőtt ennek a parlamentnek, jó stílussal, higgadtan, és azokról a magyar kormányzati elvekről szólva, amelyek lehetnének Európa eszmei alapjai is, ha nem ez a balliberális szövetkezet lenne itt a hangadó.

Az ember akár azt is hihette ezután, hogy lassacskán elcsitul a kampány, miután mindenki teljesítette a kötelességét, az európai liberalizmus pedig látványos vereséget szenvedett – legalább erkölcsileg és stílusában. A leginkább figyelemre méltó megszólalás azonban a vita során következett, amikor egy belga liberális vezér, rendkívüli tájékozottságáról bizonyságot téve elmondta, hogy ő mindent tud Magyarországról, hiszen három kiváló liberális magyar ember írását olvasta. A három jelentésíró között említette Konrád Györgyöt, Dalos Györgyöt és Kenedi Jánost. Ha valaki eddig nem tudta volna, most megtudhatta, hogy ők a szóvivőink a nagyvilágban. Ezért arra is rá kellett ébrednünk, hogy a kampánynak nincs és nem is lesz vége soha, mert ezek a kiváló írók, közéleti emberek e szóvivőségükből élnek, ezért nem is mondhatnak le róla. Konrád György a minap éppen azt bizonyította, hogy a kampányt nem óhajtják abbahagyni.

(Magyar Hírlap, 2012. február 1.)