Sopronban három melegedőt jelöltek ki
2012. február 2., 10:39
Három melegedő fogadja a hajléktalanokat, illetve a mostoha időjárás miatt megakadt utazókat Sopronban – közölte a városháza szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Kuslics Balázs elmondta, hogy előző este ülésezett a helyi védelmi bizottság, s a tanácskozáson részt vettek a városi közszolgáltatók képviselői is. E megbeszélésen döntöttek arról, hogy a vasútállomás és a buszpályaudvar várója éjjel-nappal nyitva tart, szükséghelyzetben pedig a Hunyadi János evangélikus óvoda és általános iskolában helyezhetik el a rászorulókat – tette hozzá.

Sopronban senki nem alszik az utcán

Sopronban 130-140 hajléktalan él, de egyikük sem alszik az utcán - közölte Haász Sándor, az elhelyezésükért felelős önkormányzati tisztviselő csütörtökön az MTI-vel. Elmondta: a 60 fős hajléktalanszálló megtelt, további 10-15 embernek csak székeken tudtak helyet biztosítani. Sokan elhagyott ingatlanokban, fűtetlen helyiségekben alszanak, nekik rendszeresen osztanak pokrócot, hálózsákot.

A szakember közlése szerint azoknak a családoknak is próbálnak segíteni, akiknél tartozásuk miatt korábban kikapcsolták a fűtést. Van, ahol segítenek vaskályhát beszerezni, néhány embernek pedig, akinek a lakását még nem kötötték le az elektromos hálózatról, villanyradiátorokat adnak kölcsön.

(MTI-fidesz.hu)