Debrecen: közösségi házban és a vasútállomáson alakítottak ki melegedőt
2012. február 3., 17:52
Debrecen egyik legnagyobb lakótelepén, a Tócóskertben lévő közösségi házat és a Nagyállomás épületét is megnyitotta melegedőként a rendkívüli hidegre való tekintettel pénteken a helyi önkormányzat - közölte Pál Csaba sajtóreferens az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint szükség esetén a város megnyitja az erre kijelölt, melegedést szolgáló épületeket, ahol a veszélybe kerülőknek átmeneti elhelyezést biztosítanak. Az önkormányzat előkészített egy volt iskolaépületet is a Debrecenből továbbutazni nem tudók befogadására.     A város oktatási intézményeiben felhívják a diákok figyelmét az időjárás veszélyeire, az esetleges utazási nehézségekre és szükség esetén a hét végére vagy később is biztosít a város kollégiumi elhelyezést mindazon diákoknak, akik nem tudnak hazautazni.  Ha további intézkedéseket kell hozni a hideg idő miatt, az átmeneti szálláson tartózkodóknak az önkormányzati fenntartási idősotthon konyhája élelmiszert is biztosít.

A hajléktalanellátást végző Refomix Nonprofit Kft. továbbra is háromszáznál több embernek tud éjszakai szállást adni, de naponta többször indítanak teajáratokat.  A városi családsegítő szolgálat munkatársai folyamatosan keresik fel az egyedül élőket. Egy idős embert a szolgálat munkatársainak idősotthonba kellett szállítaniuk, mert nem volt fűtés a lakásában.

Az önkormányzat pénteken felkérte a debreceni közműszolgáltató cégeket, tartsanak megerősített ügyeletet, hogy egy esetleges meghibásodás esetén a közszolgáltatások működése folyamatosan biztosítható legyen.

(MTI-fidesz.hu)