Záradékok
2012. február 7., 08:41

Szentmihályi Szabó Péter: Az sem lep meg, hogy a Ferihegy Airport eladásának az őszödi rém országlásának idején volt egy titkos záradéka, ezen is bukhatunk néhány százmilliárdot. 1945 óta minden szerződés végén ott lapulhatott ilyesmi, ha egyszerre mind kiderülne, megtudnánk, hogy Magyarország már csak papíron létezik, jelenleg már csak lízingeljük, mint a Malév a gépeit. Talán jobb is így, tudatlanságban létezni, apránként értesülni a valóságról, amely már szó szerint elévült, a szálak összekuszálódtak, a hazaárulás jutalma biztos helyen befektetve. A titkos záradékok aláírói bizonyára jól szórakoztak a mi gyanútlanságunkon, ma is bármikor készen állnak, hogy szakértőként visszatérjenek, modernizáljanak, visszaállítsák a népköztársaságot és az 1949-es alkotmányt, amelynek első mondata: „A nagy Szovjetunió fegyveres ereje felszabadította országunkat a német fasiszták igája alól, szétzúzta a földesurak és nagytőkések népellenes államhatalmát, megnyitotta dolgozó népünk előtt a demokratikus fejlődés útját.”

(Magyar Hírlap, 2012. február 7.)