Egyre többen érkeznek a csepeli krízisközpontba
2012. február 7., 14:59
Míg a megnyitáskor és az azt követő napokban kevesen maradtak éjszakára, a hétvégén és tegnap már 47 ember aludt a fűtött helyiségben, ahol tisztálkodásra is lehetőség van.

Hétvégén a 150 adag kevésnek bizonyult, a 13. kerületből kellett plusz ételt hozni az Ady Endre út - Védgát utca sarkán álló ideiglenes krízisközpontba, ahol az éjszakáit is egyre több olyan ember tölti, aki nem tud máshol aludni.

Forró tea folyamatosan várja az ide érkezőket, az ebéd pedig mind ide, mind a csepeli temető mögötti melegétel-osztó helyre minden nap délben érkezik a 9. számú konyháról.

Az önkormányzat által kialakított Ady Endre úti krízisközpontban már 12 óra előtt sorba álltak a mai gulyáslevesért, ami mellé friss kenyér is járt. Ott jártunkkor tele volt az épület. Nem volt ez másképp a temető mögötti részen sem, ahol több tucatnyian dobozzal a kezükben várták az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársait. Az ÁNTSZ épp akkor tartott ellenőrzést, amikor a helyszínen jártunk.

Az elmúlt napokban kaptak már székelygulyást és tarhonyás húst is a rászorulók.

Fotók a csepel.hu oldalon.

(Kitzinger Adrienn - csepel.hu)