Háromnapos frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Egerben
2012. február 8., 08:27
Üléseznek a héten az Országgyűlés frakciói, hogy felkészüljenek a tervek szerint jövő hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakra. Mintegy 60 folyamatban lévő előterjesztés van a képviselők előtt a parlamenti honlap adatai szerint, a kormánynak az erre az időszakra vonatkozó jogalkotási programjában több mint 40 javaslat szerepel; a Házra sarkalatos jogszabályok megalkotása is vár. A Házbizottság szerdán tanácskozik.

A Fidesz-KDNP Egerben tartja háromnapos évadnyitó frakcióülését, amelyre minden miniszter és államtitkár is hivatalos. A tanácskozás szerda este kezdődik Lázár János Fidesz- és Harrach Péter KDNP-frakcióvezető köszöntőjével, majd Orbán Viktor miniszterelnök ad tájékoztatást az elmúlt időszak eseményeiről és a kormányoldal előtt álló feladatokról.

A korábbi évadnyitó frakcióülések menetrendje alapján csütörtökön várhatóan a parlament tavaszi ülésszakán előkerülő törvényjavaslatokat vitatják meg a kormánypárti képviselők. Szóba kerülnek várhatóan az Országgyűlés működésével kapcsolatos indítványok, valamint a járások kialakításának kérdése is.

Pénteken szakpolitikai kérdésekről tárgyalnak a résztvevők. A Kereszténydemokrata Néppárt a korábbi gyakorlattól eltérően nem a közös frakciószövetségi ülés előtt, hanem utána, pénteken tart majd külön tanácskozást.

(MTI-fidesz.hu)