Mezőgazdasági Start közmunkaprogram indul Gyulán
2012. február 28., 08:09
Békés megye egyik legnagyobb mezőgazdasági Start közmunkaprogramja indul Gyulán március elsején, a város 180 millió forint támogatást nyert 154 ember foglalkoztatásához, a résztvevők a béren túl részesednek a közösen megtermelt javakból – mondta el Görgényi Ernő polgármester.

A polgármester tájékoztatása szerint Gyula speciális mezőgazdasági  mintaprogramot dolgozott ki. A közfoglalkoztatás a városüzemeltetési társaság koordinálásában valósul meg, ahol 30 hektár önkormányzati termőföld, 18 hektár erdő és Gyula-Remetén egy önálló telephely áll rendelkezésre.

A mintaprogram résztvevői márciustól a társaság földjein dolgoznak, zöldségféléket és takarmányt termelnek, faiskolát gondoznak, részt vesznek a térség hagyományos zöldségfajtáinak és gyümölcsfáinak összegyűjtésében és szaporításában – ismertette Alt Norbert szociális ügyekért felelős alpolgármester. Kiemelte: a gyulai mintaprogram új eleme, hogy a közmunkások a munkabéren túl részesülnek a közösen előállított konyhakerti termésből, az állattartásra vállalkozók térítésmentesen előnevelt kisállatokat kapnak, és az önkormányzati földeken megtermelt takarmányból önköltségi áron vásárolhatnak.

(MTI-fidesz.hu)