"Le kell számolni az előző városvezetés súlyos örökségével"
2012. február 29., 09:33
Budapest stabil működésének a biztosítása a legfőbb cél a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint. Németh Zoltán szerdán a 2012-es költségvetési javaslat kapcsán az MTI-nek azt mondta: az idei év kiemelt célja a BKV megmentése, a stabil, hosszú távú működés feltételeinek előkészítése.

Kijelentette: le kell számolni az MSZP és az előző városvezetés súlyos örökségével. "Ők hagyták itt az adósságot, ez minden baj forrása, ezért is megdöbbentő és vérlázító arcátlanság az, hogy most éppen ők hullatnak krokodilkönnyeket a feszített költségvetés miatt" – mondta a frakcióvezető.

Jelezte azt is, hogy a Fidesz-KDNP célja a stabil működés biztosítása, ezért is tartja érthetetlennek és értelmetlennek az LMP módosító javaslatait, amelyek célja minden egyes feladatra forintra ugyanannyit javasolni, mint a tavalyi évben. Ennek így önmagában semmi értelmét nem látja a frakcióvezető, mert szerinte a feladathoz kell viszonyítani az ahhoz biztosított összeget és nem önmagában a tavalyi összeghez.

Németh Zoltán arra is kitért: "nyilván nehéz év a 2012-es és takarékoskodást igényel, de ezt a Fővárosi Közgyűlés éppen magán kezdi, hiszen a frakciók, bizottságok költségvetését kurtította meg legjobban”.     A Jobbik nyolc projekt munkálatainak idei felfüggesztéséről szóló javaslata kapcsán úgy vélekedett: az a baj, hogy beruházási forrásokat próbálnak működési célra átcsoportosítani; ez mindig aggályos. Nyilván meg kell nézni, hogy milyen forrásokat tudnak bevonni a BKV finanszírozásába, de itt felelősségteljesen kell eljárni – szögezte le a frakcióvezető.

(MTI - fidesz.hu)