Rangos díjat kapott Zugló polgármestere
2012. március 10., 11:09
Pongrátz Gergely Érdemérem odaítélésével ismerték el dr. Papcsák Ferenc munkáját. Az ’56-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin-közi Bajtársi Közösség és az ’56-os Pesti Srác Alapítvány nevében a rangos elismeréseket Wittner Mária elnök és Trencsényi László ügyvezető elnök ünnepélyes keretek között adta át.

Az 1956-os Magyarok Világszövetsége Március 15-diki Nemzeti Ünnepünkre emlékezve március 9-én a Corvin Filmpalotában adta át a közéleti személyiségeknek és bajtársaiknak odaítélt díjakat. Az ’56-os Magyarok Világszövetsége, a Corvin-közi Bajtársi Közösség és az ’56-os Pesti Srác Alapítvány nevében a rangos elismeréseket Wittner Mária elnök és Trencsényi László ügyvezető elnök ünnepélyes keretek között adta át.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékének méltó gondozásáért odaítélt Pongrátz Gergely Érdemérmet dr. Papcsák Ferenc országgyűlési képviselő, Zugló polgármestere kapta. A Corvin-közi Hős Polgári Tagozat kitüntetését Gonda Attilának, a XII. ker. Önkormányzata. művelődési referensnek, Tóth Lajosnak, a szervezet informatikusának, Fürst Klárának, a Szabadságharcos Alapítvány elnökének valamint Mészáros Imrének, a Goj motoros Egyesület elnökének ítélték oda.

A legrangosabb Pesti Srác Díjat Kubik Anna Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas színművész, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze vette át.

(fidesz.hu)