Kedvezményekre jogosító kártyával növelné vendégforgalmát Pécs
2012. március 11., 14:16
Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere az MTI érdeklődésére elmondta: a külföldi minta alapján készülő Pécs Kártyát a város turisztikai menedzselését, programjainak népszerűsítését végző TÉDÉEM Pécs Nonprofit Kft. adja ki. A turisták a társasággal partneri viszonyban álló szállásadójuknál juthatnak hozzá.

A kártyához ingyen juthatnak hozzá a Pécsen megszálló turisták, és azzal kedvezményes áron, vagy akár ingyenesen látogathatnak pécsi nevezetességeket, és vendéglátóhelyek is kedvezményekkel várják őket. Csizi Péter reményei szerint a Pécs Kártya hozzájárul a város vonzerejének, vendégforgalmának, és ezáltal bevételeinek növeléséhez. Emellett segít felmérni a turisztikai szokásokat, igényeket, irányt mutatva, ötleteket adva a jövőbeni idegenforgalmi fejlesztésekhez. A két évvel ezelőtt Európa Kulturális Fővárosa címet viselő Pécsen abban az évben mintegy 254 ezer volt a vendégéjszakák száma, a tavalyi adatok egyelőre nem ismertek.

(MTI - fidesz.hu)