Ipari parkot alakítanak ki Bátonyterenyén
2012. március 13., 12:23
Egymilliárd forintos beruházásban alakítanak ki ipari parkot a Nógrád megyei Bátonyterenyén, ahol a vállalkozások betelepítésével legalább 65 új munkahely teremtése a cél.

A kisterenyei városrészben év végére készül el a beruházás, amelynek alapkövét kedden tették le. Heritesz Viktor, a beruházó Kisterenyei Ipari Park Ingatlanfejlesztő Kft. projektvezetője az ezt megelőző sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztéshez 480,6 millió forintot az Új Széchenyi Terv keretében nyert el a kft. A 10,67 hektáros ipari területet teljesen közművesítik, ahol egy 150 négyzetméteres irodát is építenek, s összesen 11 vállalkozási területet alakítanak ki.  A projektvezető elmondta, hogy mezőgazdasági hulladékkal üzemelő biomassza erőművet telepítenek az új ipari parkba, s így önellátóak lesznek.

Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke kifejtette, a megyében Bátonyterenye az egyetlen város, amely a befektetésösztönzés, ipartelepítés, a feltételrendszer biztosítása szempontjából eredményeket tud felmutatni.

Nagy-Majdon József (Fidesz) polgármester elmondta, prioritás a munkahelyteremtés, mert a megyében itt a legmagasabb a munkanélküliség. Kiemelte, hogy az ipari park kialakítása során a beruházó kft. helyi munkaerőt alkalmaz, s közölte, hogy előkészítés alatt áll a második ipari park is a városban.

(MTI-fidesz.hu)