Zugló önkormányzata nyitott a megoldási javaslatokra
2012. március 26., 14:56
Az LMP Fővárosi Frakciója március 14-én közleményt bocsájtott ki a Zuglói Liget Galéria megszüntetésének elkerülésének érdekében. Egyben egyeztetést kezdeményeztek az érintett felek között. A Zuglói Önkormányzat elfogadja az egyeztetési kezdeményezést és nyitott az olyan javaslatokra, amelyek költségvetési források igénybe vétele nélkül teszik lehetővé a Liget Galéria további működését - közölte portálunkkal a XIV. kerület önkormányzata.

Mint írják: ahogy azt korábban is jelezték, elismerik, hogy a Galéria rangos képzőművészeti műhely, de további működtetése költségvetési forrásokból önként vállalt feladatként nem megoldható. Örömmel várják viszont azokat a javaslatokat, amelyek bérleti díj fizetése mellett a Liget Galéria további működését segítenék elő – közölte Rozgonyi Zoltán, területért felelős alpolgármester.

Szeretnék azonban az LMP Fővárosi Frakciójának a figyelmét felhívni arra, hogy a Liget Galéria bezárását a költségvetési egyeztető tárgyalásokon Várnai László önkormányzati képviselő, az LMP Országos Választmányának önkormányzati kérdésekkel foglalkozó tagja kezdeményezte.

Közlésük szerint: Várnai László (LMP) képviselő úr ráadásul a Liget Galéria művészeti színvonalát is megkérdőjelezte, ezért elsősorban őt kellene meggyőzniük.  A Zugló Önkormányzat közleményében jelzi azt is, hogy az Önkormányzat jelenleg két mini galériát működtet kulturális intézményeiben a Cserepesházban és a Lipták Villában, valamint az idén tavasszal megvalósuló Zuglói Civil Házban egy új galéria, kiállítótér kialakítását tervezi.

A KASTÁR (Kassák Alkotóművészek Társasága Egyesület), a Zuglói Alkotó Művészek Társasága, a Magyar Alkotó Művészek Közalapítvány és az Önkormányzat között kiváló az együttműködés. Eddig és ezután is rendszeresek a zuglói képző-fotó- és iparművészek alkotásait bemutató kiállítások, melyek megszervezésében közreműködő partnerként a Stefánia Galéria és az Olof Palme Ház is részt vesz.

(fidesz.hu)