FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Egyszerűsödik a táborozási igazolás rendszere
Egyszerűbbé válik a gyermekek szervezett táboroztatása előtti egészségügyi igazolás kiállítása. Március 30-a után már nem kell elmenni a háziorvoshoz igazolást kérni, elegendő lesz a szülő, illetve gondviselő által kitöltött nyilatkozat.
Létrehozva: 2012. március 29., 13:46

A szülőknek, gondviselőknek a jövőben a szervezett gyermektáborok kezdete előtt formanyomtatványon kell nyilatkozniuk gyermekük esetleges heveny vagy krónikus fertőző betegségre utaló tüneteiről. Az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny március 28-i számában jelent meg.

A jövőben az iskola vagy más táborszervező által meghirdetett táborozás előtt a törvényes képviselők a táborvezetőtől kapott formanyomtatványon a többi között arról nyilatkoznak, hogy gyermekük nem lázas, nincs torokfájása, hányása, hasmenése, bőrkiütése vagy egyéb heveny betegségre utaló tünete.

A most elfogadott rendeletmódosítással már nem lesz szükség a korábbi orvosi igazolásra. Külföldön már bevett gyakorlat a szülői felelősségvállalás erőteljesebb kihangsúlyozása, mert a gondviselő az, aki a legtöbb információval rendelkezik a gyermek egészségi állapotáról, esetleg egy kezdődő betegség tünetéről.

A nyilatkozattal a korábbi esetenként időigényes procedúra leegyszerűsödik, hiszen nem lesz szükség napokkal a táborozást megelőzően az iskolaorvos, vagy más orvos felkeresésére.