Húsvéti üzenet
2012. április 10., 08:43

Stefka István: A deáki hagyományokat folytatta a többségi társadalom megbízásából a Fidesz–KDNP-pártszövetség akkor, amikor egy évvel ezelőtt, 2011. április 25-én jogerőre emelkedett Magyarország új alaptörvénye. Ezzel az alaptörvénnyel szövetséget, kiegyezést ajánlott az ellenzéknek, de azoknak ez nem kellett, sőt az MSZP és csatlósai azzal fenyegetőztek, hogy ha visszakerülnek a hatalomba, akkor megsemmisítik ezt. Talán vissza akarják hozni a régi sztálini alkotmányt, amely megint kiszolgáltatná a nemzetet? De ebből nem kérünk. Magyarország húsvéti alkotmányának üzenete is egyértelmű, amit a vaskos könyv előszavában Kövér László, az Országgyűlés elnöke így fogalmaz meg: „Korántsem véletlen, hogy az Országgyűlés éppen 2011 húsvétján fogadta el hazánk új alaptörvényét, amely Magyarország újjászületését jelképezi. Nem pusztán azt üzeni, hogy az átmeneti alkotmánnyal, pártpaktumokkal irányított Magyarország végleg a múlté, és a harmadik évezred minden magyar országát hozta el, hanem azt is, hogy ez a haza nemcsak körülöttünk, de bennünk és felettünk, a magasban van.”

(Magyar Hírlap, 2012. április 10.)