Borkai: Nem volt hangos a váltás
2012. április 18., 10:26
Hatalmas átalakuláson megy keresztül a magyar sport, és ez az átalakulás eddig jól működik, ha nem is zökkenőmentesen - jelentette ki Borkai Zsolt fideszes országgyűlési képvielő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke egy szerdai lapinterjúban.

Nem volt hangos a váltás, hiszen a megszűnő köztestületek vezetői pozitívan álltak a dologhoz - mondta a MOB-elnök. Ezzel összefüggésben kifejtette, hogy ők is így tettek, mert a szakmaiságot, ami ahhoz kell, hogy az új struktúra jól működjön, meghagyták. "Szerencsére félre tudtuk tenni az ellentéteket, ezzel elértük, hogy nyugodt felkészülést biztosítsunk az olimpikonjainknak" - mutatott rá a szakpolitikus.

Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta: "alaptézis volt, hogy időben átutaljuk 2011-ben és idén is a sportágaknak a felkészüléshez szükséges támogatást". Önmagában nagy eredménynek nevezte, hogy ez sikerült. "Minden műhely minden problémáját ugyanakkor nem tudjuk megoldani, és nem is akarjuk ezt a feladatot felvállalni" - tette hozzá. A MOB a magyar sport mindennapjait szeretné könnyebbé tenni, de ez nem megy egyik pillanatról a másikra - húzta alá Borkai Zsolt.

Az olimpia utáni feladatokról szólva a MOB elnöke elmondta: egy olyan koncepciót szeretnének letenni a kormányzat asztalára, amelyben megjelölik azokat a sportágakat, amelyeket hasonló finanszírozási rendszerben lehetne támogatni, mint az öt látványcsapatsportágat a TAO-hozzájárulásokkal. "Hogy melyek lesznek ezek, még nem tudom, bizonyára sok vita lesz ezzel kapcsolatban, de meg kell hozni a nagyon komoly döntést, akár a tradíciók, akár az eredményesség mentén" - fogalmazott.

(hir24.hu - fidesz.hu)