Illés: Lehetővé kell tenni a környezetbarát megoldások választását
2012. április 21., 13:55
A fenntarthatóság jegyében a kormányzat törekszik olyan helyzetbe hozni az embereket, illetve a vállalkozásokat, hogy a környezetbarát megoldásokat választhassák - mondta Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Föld napi központi rendezvényén szombaton Budapesten az MTI-nek.

Ehhez elengedhetetlen a "zöld kormányzás", tehát hogy az állam egyebek mellett a törvényekkel, az adópolitikával, a közbeszerzés vagy a közlekedés szabályozásával a környezetbarát megoldásokat ösztönözze - tette hozzá a VM környezetügyért felelős államtitkára. A rendezvény fő témája a zöld gazdaság, a környezeti kormányzás és a hulladékgazdálkodás volt, a fő témája, Vidékfejlesztési Minisztérium szerint ezek a kérdések most azért is különösen fontosak, mert illeszkednek az idén júniusban Rio de Janeiro-ban tartandó ENSZ-klímakonferencia témáihoz.

A Parlament előtti területen rendezett, estig tartó családi napon az érdeklődőket szakmai és szórakoztató programok várták. Az ide látogató gyerekek megnézhették a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. kukás- és locsolóautóját, a MÁV vonatbemutatóját, és bemutattak elektromos autót is az érdeklődőknek. A programban helyet kapott a magyarországi nemzeti parkok bemutatója, természetfilm-vetítés, hulladékhasznosítási tanácsadás és bioélelmiszer kiállítás és vásár is. A rendezvény megnyitóján az Aggteleki Nemzeti Park és a WWF Magyarország vezetői megállapodást írtak alá, ennek értelmében együttműködnek a magyarországi hiúzmentő program megvalósításában.

(MTI - fidesz.hu)